Direktlänk till inlägg 22 maj 2018

Hur du ökar den effektiva försäljningsproduktiviteten i ditt företag

Av Elsa Johansson - 22 maj 2018 08:05


   

Först och främst bör vi klargöra vad en effektiv säljproduktivitet egentligen handlar om. Vi hör det i stort sett dagligen när vi talar om verksamheten inom företag rent generellt, men innebörden kan många gånger vara lite suddig.


Vilka är den effektiva säljproduktivitetens huvudingredienser?

  • Maximering av säljresultat

  • Minimering av kostnader

  • Balanserad nivå på tid och arbetsutförande

Som företag är det otroligt viktigt att ha fokus på just effektivitet rent allmänt i verksamheten och med rätt kontroll kommer slutresultatet påverkas i stor positiv grad. Ett väl implementerat säljstödsystem är A och O när det kommer till att hitta balans och effektivitet i hela kedjan inom ett företag. Även en smidig lösning på din IT drift i företaget är av stor vikt för verksamheten i sin helhet. Det finns idag att få support och säljverktyg för att öka ditt sälj på olika sätt, men några grundtips är en bra början.


Tips för att skapa produktivitet när det kommer till försäljning

  • Varurotation

Se till att företaget fokuserar på rätt produkter och att dessa även roteras på ett sätt som gör att försäljningen aldrig tappar. Är din vara istället en tjänst handlar det om att hålla tjänsten aktuell och ständigt tillgänglig för dina kunder.

  • Synka systemen

Låt inte ditt företag lida av att äldre system inte fungerar bra med ny teknik. Använd smarta lösningar som till exempel BizTalk för att koppla samman olika system och plattformar.

  • Fokus på support

Det är aldrig fel att utöka företagets IT support eftersom att denna del är otrolig viktig i en tid där i stort sett allt vi gör sker med ny teknik. Idag kan du ha ditt företag på en ort och din IT support på en annan, till exempel kontoret Göteborg och IT support Stockholm, i dagens samhälle kan dina avdelningar vara skilda utan några större problem för verksamheten som sådan. Många gånger kan det även vara kostnadseffektivt att placera IT drift och utöka företagets IT-support utomlands.

  • Tidsprestation

Undervärdera inte vikten av att analysera hur lång tid en viss arbetsuppgift faktiskt tar. När det kommer till försäljning är exempelvis ett nära samarbete mellan sälj och lager A och O för att skapa effektivitet och lönsamhet. Missa inget försäljningstillfälle på grund av att en vara eller tjänst tar för lång tid att göra tillgängligt för kunden.

Det här var bara några aspekter i ett tämligen stort ämne, men med rätt fokus på rätt saker kommer din försäljning på ett eller annat sätt gynnas. Glöm heller inte vikten av att synas på sociala medier som idag är en av de viktigaste kommunikativa plattformarna vi har!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Johansson - 20 mars 2019 11:09


  Om du har ett nystartat företag eller ett äldre som du nu känner dig redo att expandera gäller det att börja arbeta fokuserat för att skapa snabb tillväxt. Få företag växer organiskt utan att det finns drivna och dedikerade medarbetare och ägare...

Av Elsa Johansson - 26 oktober 2018 09:24

I takt med att klimatförändringarna ökar börjar samhällen att sträva efter att bli så klimatsmarta som möjligt. Fossil energi är inte bra för klimatet och den förnybara energin bör öka kraftigt. Förnybar energi är energikällor som hela tiden förnyas,...

Av Elsa Johansson - 24 maj 2018 08:09


Är du egenföretagare eller funderar du på att starta eget? I vilket fall kan det vara en bra idé att använda dig av en konsult. Vi ska i den här artikeln lista 6 skäl för varför detta är fallet.    1. Ett utmärkt sätt för dig som just har startat...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards